Sunday, July 28, 2013

Cum sa scapi de artrita cu ajutorul ghimbirului

Consumul zilnic de ghimbir ajuta la imbunatatireaa circulatiei sangelui, fiind in acelasi timp si un puternic antiinflamator, astfel ca s-a dovedit eficient in tratarea artritei. Cercetarile stiintifice de ultima ora asupra ghimbirului au aratat ca planta are afara de proprietatile intiinflamatoare directe abilitatea de a inhiba acumularea componentilor, reziduurilor care provoaca inflamatii la nivelul incheieturilor si nu numai.

Gimbirul contine ca si substante active antiinflamatorii niste compusi numiti gingeroli. Datorita actiunii acestor substante, persoanele suferinde de osteoatrita si atrita reumatoida, experimenteaza sigur o reducere a durerii si o marire a mobilitatii atunci cand consuma regulat ghimbir.
In urma unor studii s-a constatat ca 75% din pacientii cu artrita si 100% din pacientii cu discomfort muscular au obtinut durerii in urma consumului de ghimbir.
2 moduri in care poti folosi ghimbirul ca sa te vindeci de artrita

Care este cauza actiunii magice a ghimbirului in inflamatii?
Un studiu publicat in noiembrie 2003 de Life Sciences releva faptul ca anumiti compusi fenolici ( 6-gingerol) exercita o actiune protectoare fata de radicalii liberi.


Pentru a combate artrita, ghimbirul se poate folosi atat intern cat si extern.
1. intern
  • Se poate ingera sub cele mai diverse forme in mancaruri, salate, 
  •  ceaiuri, sucuri, bere de ghimbir, diverse alte coctailuri.
  • Ghimbirul se poate gasi si consuma si sub forma de capsule sau tablete. Puteti chiar sa mestecati o bucatica de radacina proaspata, insa este cam amar si uite. 
2. extern 
  • Extern se poate aplica sub forma de cataplasme. Pentru a face acasa o cataplasma aveti nevoie de pulbere de ghimbir (uscata) care se amesteca cu apa calduta pt. a obtine o pasta. Folositi o lingura de lemn la amestecare si preparati amestecul intr-un castron, bol de sticla.
  • Adaugati o jumatate de cana de apa f. fierbinte pt. a incalzi pasta.
  • Introduceti o fasie textila (lana sau bumbac) in castron si aplicati cataplasma direct pe locul dureros, inflamat.