Monday, August 5, 2013

Cum sa slabesti cu ghimbir

Americanii au o zicala: ginger... "you either love it or hate it". Acum fie ca-l urasti fie ca-l adori trebuie sa admiti ca o abundenta de dovezi iti sugereaza sa-l introduci in dieta zilnica.
Sugestia ar trebui urmata mai ales cand se aduce vorba de scaderea in greutate.

Ghimbirul, leacul minune este deosebit de eficient in detoxifierea organismului, sanatatea si stimularea functiilor tractului gastro-intestinal si deci este un ajutor, daca nu chiar un factor determinant in scaderea in greutate (slabire :).

Sa aruncam o privire in stirile zilei si sa vedem ce noutati au mai aflat cercetatorii. Cei de la Institutul de Nutritie Umana - Columbia University au descoperit (prin vara anului 2011) ca prin adaugarea unei bauturi fierbinti de ghimbir la dieta zilnica, subiectii umani aflati sub observatie, au avut o senzatie mai mare de satietate fata de cei care nu au primit bautura calda de ghimbir, astfel incat nu au mai simtit ulterior nevoia de a manca.

Ghimbirul sprijina digetia prin stimularea secretiei gastrice, imbunatatirea tonusului muscular intestinal, stimularea deplasarii hranei de-a lungul tractului gastro-intestinal.

Ghimbirul este eficient in curele de slabire mai ales daca este ingerat proaspat sub forma rasa, sau sub forma de feliute subtiri adaugate in ceai. Se poate consuma si sub forma de pulbere, tinctura, in capsule ca si supliment alimentar, ceai uscat in pungulite, adaosuri la preparatele alimentare, insa cea mai puternica actiune in lupta impotriva kilogramelor in plus, o are consumat in stare proaspata. 

No comments:

Post a Comment