Sunday, July 28, 2013

4 moduri in care poti folosi ghimbirul pentru combaterea durerilor de cap

Ghimbirul, un aliat puternic contra durerilor de cap si a migrenelor

Durerile de cap sunt cel mai ades provocate de o digestie defectuoasă, de poluare, dar pot fi cauzate şi de o
respiraţie incorectă, si de alti numerosi factori dintre care amintim afectiunile oculare, starile de mahmureala, catarul, sinuzita, alergiile, hipertensiunea, tensiuni ale muculaturii capului si a gatului.
Uneori apar pe neasteptate, ca din senin si orice ai face se incapataneaza sa ramana pe pozitii impiedicandu-te sa-ti desfasori normal activitatea sau chiar te tintuiesc neputincios in pat pentru ore in sir, iar la cei mai putin norocosi chiar pentru zile intregi de chin.

O mica parte dintre cei care sufera de dureri de cap au migrene, un tip de durere mult mai intensa si mai epuizanta. Acestea din urma pot fi insotite de greata, chiar voma, probleme de vedere si sensibilitate la lumina. Analgezicele cunoscute pe care ni le procuram din farmacie se arata adeseori a fi de putin folos in alinarea durerii.

Dar iata o veste buna pentru toti aceia care suferă de dureri de cap cronice şi migrene, sau pentru cei care le au numai ocazional: ghimbirul, aceasta planta puternica ne vine in ajutor. In intreaga Asie si in Filipine ghimbirul se foloseste pe scara larga pentru prevenirea si vindecarea durerilor de cap si a migrenelor, gratie proprietatilor sale antiinflamatoare. Ghimbirul lupta impotriva durerii de cap prin inhibarea sintezei unei substante numite prostaglandin. In acelasi timp inlatura si greata provocata de durerea de cap.
De retinut ca nu are contraindicatii si efecte secundare.

4 moduri in care poti folosi ghimbirul pentru combaterea durerilor de cap

1. daca durerea este perceputa ca o tensiune, ca si cand un cerc ti-ar strange capul se prepara un ceai din radacina proaspata de ghimbir: se oparesc 3 saibe de radacina proaspata de ghimbir intr-o ceasca mai mare. Se acopera 30 min. dupa care se bea simplu sau cu lamaie si miere. Se spune ca in cca. 20 min. durerea te lasa. Acest tip de durere este produs de stres, care provoaca o contractie a muschilor cranieni.

In cazul in care simti ca urmeaza sa se declanseze o migrena prepara-ti repede ceaiul de mai sus sau un ceai folosind o pungulita de ceai de ghimbir care se vinde in comert.  In cazul in care nu ai posibilitatea sa faci rapid un ceai este de ajutor si sa mesteci indelung o feliuta de radacina proaspata. Se pot folosi si capsulele cu ghimbir, cateva picaturi de tinctura de ghimbir sau de ulei esential de ghimbir intr-un pahar de apa. Cateva picaturi de tinctura vor potenta si mai mult efectul unui ceai cald daca le adugam in ceasca de ceai. Se indica 3 cesti una dupa alta daca s-a declansat deja migrena.

dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană ne recomanda urmatoarele metode:

2. Durerile de cap declanşate de sinusuri se tratează cu terci din o jumătate de linguriţă de ghimbir şi o linguriţă de apă, care se aplică pe frunte cald, sau pe sinusurile maxilare.

3. Ghimbirul poate înlocui, de asemenea, orice medicament pentru calmarea durerilor de cap de după petreceri de pomină - trebuie doar să aplicaţi pe frunte o pastă din ghimbir uscat amestecat cu apă sau gel de aloe.

4. Dacă durerile de cap au un substrat nervos, atunci sucul de ghimbir se amestecă cu lapte şi se foloseşte ca inhalant.