In urma cercetarilor de laborator efectuate pe soareci, oamenii de stiinta au observat ca rizomul de ghimbir combate cancerul prin distrugerea celulelor canceroase in 2 moduri:
1. apoptoza - un proces la nivel celular prin care celulele canceroase "se sinucid" in timp ce celulele sanatoase din jur raman neatinse. Proprietatile antiinflamatorii ale ghimbirului impiedica formarea unui habitat prielnic pentru aparitia si reproducerea celulelor canceroase.
2. autofagie - dupa cum demunirea ne indica este vorba de o autodevorare, ghimbirul reusind printr-un tainic - inca neelucidat - proces molecular sa pacaleasca celulele canceroase astfel incat in loc sa se multiplice, aceste de "inghit pe ele insele.
In prezent se efectueaza cercetari asidue pentru a gasi o solutie viabila in combaterea cancerului ovarian. este cunoscut faptul ca in urma procedurilor repetate de chimioterapie, cancerul dezvolta o forma de rezistenta la tratamentul repetitiv. Cercetatorii sprera sa obtina in ghimbir un aliat eficient, tinand seama ca acesta actioneaza in cele doua moduri diferite descrisa mai sus.
Intr-un alt studiu soarecilor li s-au injectat celule umane canceroase. Lotul care a primit ghimbir a prezentat in mod evident o rezistenta la aparitia si dezvoltarea cancerului. din pacate cercetarile s-au efectuat doar asupra soarecilor de laborator, nu si asupra oamenilor. Totusi rezultatele remarcabile dau mari sperante cercetatorilor ca aceleasi rezultate benefice se vor obtine si asupra subiectilor umani bolnavi de cancer prin consumul de radacina cruda.
Insa nu numai cancerul se poate vindeca in mod spectaculos cu ajutorul ghimbirului. Aflati ce beneficii neasteptate ati putea obtine prin consumul zilnic al unei bauturi preparate acasa din ghimbir, un fel de echivalent al socatei, ingredientul activ de baza fiind evident, de aceasta data ghimbirul.
No comments:
Post a Comment