Sunday, August 4, 2013

Ghimbirul vindeca cancerul de prostata

Ca un campion anticancer, ghimbirul are efecte anti-inflamatorii, antioxidante și antiproliferative asupra tumorilor ce fac din acest rizom tropical un agent chemopreventiv promitator.

In Romania sunt inregistrati peste 350.000 bolnavi de cancer din care aproape 4.500 sunt copii. Peste 70 % din cazurile de cancer sunt diagnosticate in faze avansate, incurabile. Aproximativ 4.5 milioane de persoane sunt afectate zilnic (direct sau prin persoane apropiate) de cancer.

British Journal of Nutrition a publicat rezultatele unui studiu american recent, în care extractul de ghimbir (Zingiber officinale), de fapt, a ucis celulele cancerului de prostata in timp ce celulele sanatoase de prostata nu au fost afectate. Rezultatele au apărut la o doză zilnică de 100 mg de extract de ghimbir per kg de greutate corporală

În opt săptămâni, extractul de ghimbir redus cresterea tumorii de prostata la jumătate. Cercetatorii au estimat că 100 de grame de ghimbir proaspat consumate zilnic vor oferi aceleași rezultate.

Oamenii de stiinta au descoperit ca ghimbirul distruge celulele canceroase în două moduri diferite.

În primul mod, apoptoza: ghimbirul determina celulele canceroase sa se “sinucidă”,  lasand in acelasi timp celulele sanatoase din jurul neatinse.

În al doilea mod, autofagia: ghimbirul “pacaleste” celulele canceroase să se consume singure.

Daca mai mentionam si faptul ca ghimbirul nu are contraindicatii si efecte secundare nedorite, atunci putem spune ca am descoperit medicamentul minune impotriva cancerului.

Extractul de ghimbir are efecte semnificative de inhibare a creșterii celulei canceroase si de asemenea de  moartea a celulelei canceroase (prin intermediul inductorilor de apatoza ) într-un spectru larg de tipuri de celule canceroase. Compusii activi pe care ii contine intrerup progresia ciclului celular, impiedica reproducerea cancerului si moduleaza apoptoza.

Dozele necesare pentru vindecarea cancerului


Trebuie sa luati zilnic doze ridicate daca doriti rezultate: minim o lingura ghimbir amestecata cu lingura de miere, de 3 ori pe zi. Ca in orice tratament, incepeti cu doze mici si cresteti treptat pe masura ce organsimul se obijnuieste.

Oamenii de stiinta sustin ca ceaiul de ghimbir scade riscul de cancer de colon si ovarian si slabeste rezistenta celulelor canceroase la tratamentele specifice, in special la chimioterapie.
Infuzia de ghimbir poate fi utilizata si la reducerea transpiratiei care insoteste de obicei chimioterapia sau radioterapia.

Infuzie: lasati la infuzat vreme de 10-15 minute un deget de ghimbir taiat bucatele, peste care turnati o cana de apa clocotita. Se poate bea cald sau rece.

No comments:

Post a Comment