Sunday, August 4, 2013

Ghimbirul in cancerul la san

Am vazut deja intr-unul din articolele publicate anterior ca ghimbirul este un eficient "medicament" anticancer in cancerul de colon.

Rezultatele unui nou studiu realizat de cercetatorii de la Departamentul de Stiinte Biologice, Facultatea de Științe, Universitatea King Abdulaziz, Arabia Arabia, și publicat în Jurnalul de biomedicina si Biotehnologie sugereaza faptul ca  extractul de ghimbir ar putea fi mai eficient în lupta împotriva cancerului de san decat orice medicament comercializat în prezent pe piață.

Cercetătorii expus celulele cancerului de san in laborator la un extract brut de ghimbir (Zingiber officinale). Ghimbirul miraculos s-a dovedit a fi purtatorul unei proprietati extrem de apreciate anti-cancer, cunoscut sub numele de citotoxicitate selectivă. Substantele care au aceasta proprietate inhibă reproducerea celulelor canceroase lasand in acelasi timp celulele sanatoase in mare parte neafectate. Nici un tratament conventional al cancerului aflat pe piață la ora actuala nu prezintă această proprietate.

La fel ca si in cazul cercetarilor facute asupra cancerului de colon, ghimbirul s-a dovedit a avea - si in alte studii medicale efectuate anterior asupra cancerului de san - o puternica actiune anti-cancer datorata compusului (6) gingerol. Si anume, (6) gingerol-ul impiedica formarea metastazelor in cancerul de san.

“Ghimbirul poate fi un candidat promițător pentru tratamentul carcinoamelor mamare”, au concluzionat cercetatorii.

În cazul în care si alte studii mai aprofundate ar confirma utilitatea ghimbirului ca si tratament al carcinomului mamar, aceste informatii ar putea revolutiona întregul domeniu al medicinii care lupta impotriva cancerului la san. Extractul de ghimbir ar putea fi produs la costuri minime și în cantități mari.

Iata deci ca ghimbirul se dovedeste inca o data a fi o arma redutabila impotrica cancerului, respectiv a cancerului de san, un remediu care practic nu are contraindicatii.

Pentru cantitatile zilnice ce trebuie luate in tratamentul diverselor forme de cancer vezi articolul: ghimbirul si cancerul de prostata.

No comments:

Post a Comment