Monday, July 29, 2013

Ghimbirul previne si vindeca cancerul de colon

Gingerolul, principalul component activ din ghimbir, responsabilsi pentru gustul specific, poate sa inhibe cresterea celulelor colorectale canceroase din rectul uman. Aceste date provin din referatele prezentate in cadrul unei intalniri majore care a avut loc la  Frontiers in Cancer Prevention Research in PHoenix, AZ, SUA, oct. 26-30, 2003.

In studiul care sta la baza acestor referate, cercetatori de la University of Minnesota's Hormel Institute au hranit soareci cu o paine speciala care continea o jumatate de mg. de 6-gingerol, de trei ori saptamana inainte si dupa ce li s-au injectat celule canceroase umane colorectale. Soarecii de referinta nu au primit 6-gingerol.

Tumorile au inceput sa apara la 15 zile dupa injectare. Au fost gasite numai 4 tumori in cadrul grupului carora li s-a administrat ghimbir, care erau mai mici si mai putin dezvoltate, in timp ce la grupul de referinta au fost gasite 13 tumori.

Cercetatoarea asociata, Prof. Ann Bode a afirmat ca aceste rezultate ne sugereaza faptul ca anumiti componenti din ghimbir pot fi deosebit de eficace in prvenirea si/sau tratarea carcinomului colorectal.


In cadrul unei a doua runde de experimente soarecii au primit extract de ghimbir dupa ce tumorile canceroase au ajuns la o anumita dezvoltare. aceasta le-a permis sa raspunda la intrebarea daca un pacient cu tumori canceroase s-ar putea vindeca fara o interventie chirurgicala, prin consumul de ghimbir.
Sunt rezultatele incurajatoare? Raspunsul simplu este DA! Cel putin asa ne sugereaza licentierea si implementarea unui patent de medicament cu 6-gingerol de catre University of Minnesota.


Cercetari mai recente (2011) arata ca suplimentele alimentare cu ghimbir pot sa reduca inflamatia intestinului mare - factor care poate conduce la declansarea cancerului de colon. Suplimentele alimentare cu ghimbir, sub forma de capsule ar trebui consumate zilnic pentru prevenirea cancerului de colon.

Conform acestor cercetari ar trebui consumate zilnic 2gr. de extract de ghimbir, ceea ce eghivaleaza cu 20 gr. de radacina proaspata de ghimbir, o doza mai mare la o persoana sanatoasa putand duce la probleme gastrointestinale, spun cercetatorii.

Cu tot respectul pt. lumea stiintifica trebuie sa relatez din experienta proprie ca o cantitate mai mare nu mi-a provocat nici un rau, ci dimpotriva, am trait cele mai spectaculoase rezultate de vindecare ale tractului gastro-intestinal.