Totul a pornit de la ideea unui proprietar de bar in Philadelphia de a servi in timpul lunilor de iarna acest cocteil care te incalzeste. Clientilor le-a placut asa de mult incat l-au consumat mai departe si in lunile de vara, uneori mai mult ca pretext pentru a ramane timp mai indelungat in jurul unei mese de bar, pierduti in conversatii.
Iata reteta cocteilului de ghimbir:
Ingrediente
2 oz (cca. 56,7 gr.) ginger brandy
3 feliute subtiti de ginger proaspat
2 jumatati de limes
1/2 cescuta de cuburi gheata
1 Slim Jim (un carnacior subtire, uscat, condimentat din carne de vita)
PreparareSe pun 1/2 feliuta de lime si 2 feliute subtiri de ghimbir in preparatorul de cocteil.
Adaugati geata, apoi agitati pana se formeaza gheata pe exteriorul shakeru-lui.
Decorati un pahar (jos, cu peretele gros) cu feliuta de ginger ramasa si cealalta jumatate de lime. Puneti in el compozitia strecurata din shaker + ginger brandy-ul.
Adaugati un carnacior Slim Jim sau mai bine unul mai picant, dupa gust.
No comments:
Post a Comment